Parterapi

Å få til et godt parforhold er en av de største utfordringene i voksenlivet, og det er vanlig å ha det tøft i perioder. Som par står man overfor mange utfordringer, feks. knyttet til barn- og foreldrerollen, økonomi, svigerfamilier, sykdom/arbeidsløshet, sexliv, forelskelser, egentid/fellestid etc.

Noen ting håndterer man kanskje godt, mens andre ting kan bli vanskelige. Noen ganger dannes det dype sår i forholdet som gjør det vanskelig å finne tilbake til de gode følelsene. Da er det lett å gå inn i negative sirkler, hvor paret angriper og kritiserer hverandre, i stedet for å være der for hverandre.

Ofte er det nyttig å få hjelp av en profesjonell i en slik situasjon; hva er det som gikk galt? Kan vi reparere dette? Hva trenger jeg og hva trenger du for at vi skal kunne gå videre sammen?

Det er lite som kan måle seg med å ha et godt parforhold; det kan gi en følelse av trygghet, fellesskap, mening, glede, nysgjerrighet og verdi. Å ha det vanskelig i parforholdet kan gi grobunn for det motsatte.

Det er ikke noe mål å unngå vanskeligheter i et forhold, de kan være en viktig kilde til vekst og at vi blir konfrontert og motivert til å ta tak i egne sårbarheter eller sider i oss som trenger utvikling. Men, hvis vanskene varer ved, eller truer fundamentet i forholdet, kan det være en god investering, både følelsesmessig og økonomisk, å søke hjelp hos en parterapeut for å finne en bedre vei videre.