Elisabeth Beritsdottir

Psykoterapeut og Mensendieck Fysioterapeut

 • Driftsavtale: Nei
 • 93669986
 • elismaha59@gmail.com

Jeg tar imot kvinner i alle aldre fra den sårbare inngangen i puberteten til utgangen av Livet, og spesielt gjennom den utfordrende overgangsalderen. Å be om hjelp er ofte nokså utfordrende, og vi føler oss skjøre. Jeg legger stor vekt på å skape et trygt og aksepterende rom å være i.

Jeg er utdannet Mensendieck Fysioterapeut (1984) og psykoterapeut (2004) Min verktøykasse er godt fylt med inspirasjon og metoder fra mange retninger og jeg har et helhetlig syn på Mennesket i samspill med alt annet liv.

Arbeidet mitt som terapeut har vært både individuelt og i grupper, og jeg har undervist på kurs og ved utdanningsinstitusjoner. I tillegg til denne faglige kompetansen bærer jeg med meg over 60 år med levd liv, og alt som det innebærer av utfordringer, dypdykk, innsikter og gleder. Siden midten av 1980-tallet, har jeg viet meg til kvinnehelse på mange vis.

Livet som kvinne byr på uante muligheter, og samtidig kan det være temmelig så utfordrende. Noen ganger krøller det seg bare til, og blir for mye. De store overgangene i livet, kan ofte oppleves spesielt krevende. Da er du hjertelig velkommen hos meg.

Det kan være lett å knele under alle kravene vi føler, og vi lurer på hvor det blir av oss midt oppi det hele. Ofte er vi i en skikkelig skvis mellom det vi og andre syns vi bør, skal og må OG det vi innerst inne lengter etter å være og leve. Det stresset setter sine spor i oss.

De fleste av oss har også med oss vonde hendelser og opplevelser som vi ofte holder for oss selv, for vi skammer oss kanskje og syns vi burde klare alt. Men det kan vi jo ikke, og vi skal det ikke. Kroppen bærer med seg livshistorien vår, og den kan snakke på mange vis for å få vår oppmerksomhet og omsorg.

Kjenner du igjen noe av dette?

 • Er ikke kroppen helt på din side – vondter, søvnvansker, stresset?
 • Er du sliten og går med en hemmelig skrantende egenverdi?
 • Kjennes livet rett og slett bare kaotisk og overveldende?
 • Føler du at du mangler krefter og kontakt med hva du vil, når du vil og hvordan?
 • Har du en følelse av at du er så veldig mye mer enn det du får levd ut?
 • Er du i en viktig overgang i livet og kjenner deg sårbar og usikker?
 • Står du ved en korsvei i livet?
 • Er du nysgjerrig på det som er uoppdaget i deg?
 • Er du klar for endring?

Akkurat der du er i livet ditt, møter jeg deg med full aksept, lyttende trygghet og gode hender. Sammen rydder vi og sorterer det som kjennes viktig for deg. Hos meg får du lande og puste ut litt.

Jeg tilbyr en kroppsorientert psykoterapeutiske tilnærming, der jeg kombinerer en myk intuitiv terapeutisk berøring med bevisstgjørende veiledende samtale. Jeg formidler også kunnskap om livets naturlige faser, sykluser og prosesser. Det gir deg mulighet til å kjenne deg igjen og stole mer på deg selv. Om du så står midt i utfordringer, kan du innse og oppleve at du faktisk er i en god utvikling.

Mindfullness, gode avspenningsøvelser og drømmearbeid er også ofte nyttig å integrere for at du skal finne hjem til deg selv. Et av mine mange redskap er “Din indre Livssyklus”, et unikt kart over dine personlige livskrefter som virker i deg, og som bidrar til å oppleve mer av hvem du er. Jeg støtter deg på veien og du tar selv et lite skritt av gangen.

Som kvinne bærer du med deg en unik og velmenende indre intelligens i kroppen, der gjøren og væren har like stor verdi, der impulsene til ditt eget unike liv ligger innbakt. Dette er en av de viktigste nøklene til ditt indre skattkammer. I den ligger potensialet til et liv med større indre trygghet og mening, klarhet og livsglede.

Den har veldig få av oss lært å bli kjent med. Tvert i mot, så har vi lært å overkjøre den og dytte signalene langt vekk. Vi har stått på i en kultur som aller mest heier på vekst, produktivitet og bragder i det ytre av alle slag, Det gis lite rom for å følge de naturlige iboende syklusene, overgangene og årstidenes veksling. Vi trenger en balanse mellom ro og rom for å lytte innover, og å virke og skape i den ytre verden.

Kroppen vår er klok og merker godt at vi går på akkord. Det sier faktisk stopp, på en eller annen måte. Det kan absolutt kjennes fryktelig urettferdig, frustrerende og vanskelig. Dypest sett er det samtidig en invitasjon til å stoppe opp og gjøre noen viktige og bevisste oppryddinger og omdirigeringer.

Den gode nyheten, er at det gradvis er mulig å rydde opp i flokene, bearbeide det vonde og gjenopprette kontakten med din egen rytme og dine iboende ressurser. Gjøre små bevisste justeringer som kan bidra til en stor forskjell for deg i ditt liv.

Velkommen til gode forandringer i din egen takt.

Priser:

 • 60 min – kr 1100,-
 • 75 min – kr 1350,-
 • 90 min – kr 1600,-

Avbestilling må skje minst 48 timer før avtalt tidspunkt.