Priser

Terapeuter med driftsavtale:

Barn og ungdom under 18 år slipper å betale egenandel hos psykolog.
Voksne over 18 år må betale en egenandel hos psykolog/fysioterapeut med driftsavtale opp til frikortgrensen. Etter det er behandlingen gratis ut inneværende kalenderår.

Se her: (Egenandel for helsetjenester) for hva frikortgrensen ligger på i år.

Terapeuter uten driftsavtale:

Ta kontakt med den enkelte terapeut for pris.

Det kan være lang ventetid hos terapeuter med driftsavtale. Mange ganger kan det være nyttig å få rask hjelp, slik at problemene ikke vokser seg større, eller fordi man rett og slett ønsker hjelp her og nå. Ofte opplever folk at de trenger tettere oppfølging i starten av behandlingen, for så å trenge mindre etter hvert. En terapeut uten driftsavtale vil kunne sette opp en time på kort varsel, følge deg tettere i startfasen og generelt ha større fleksibilitet til å skreddersy behandlingsløpet etter hva som passer for deg.

Avbestilling

Terapeuten holder av timen til deg, og vil normalt ikke få fylt timen ved avbestilling på kort varsel. Terapeuten tar denne risikoen, men hvis avbestillingen skjer senere enn 24 timer før avtalt time, må klienten betale for ubrukt time. Din terapeut vil informere deg om hvilke regler han/hun har for avbestilling i første time.

Forsikring

En rekke forsikringsselskaper og arbeidsgivere (og i noen tilfeller NAV) dekker behandling hos psykolog. Det kan være lurt å undersøke om du har krav på en slik ordning. Vennligst ta med eventuell bekreftelse til første time.

Er terapi dyrt?

En del kan kvie seg for å begynne i terapi fordi de er redd for at det skal bli dyrt. En time hos en terapeut på Varden Spesialistsenter koster fra 850 kr, og det er klart at en terapi over en viss varighet vil koste litt. Men en terapi kan samtidig være en viktig investering i din egen helse, dine relasjoner og/eller livskvalitet. Folk kan bruke mye penger på andre ting som en storbyhelg, en ny TV, oppussing, nye klær. Men kanskje er det ikke det som skal til? Hvor mye er det verdt å bli bedre fra en hemmende redsel, eller en vedvarende tom- og tristhetsfølelse? Eller å få et nærere forhold til ektefellen eller barna dine, eller lære deg å stå opp for deg selv så kroppen ikke må si ifra i form av smerter?

Mange opplever at terapi kan være svært nyttig i ulike faser av livet, og at de kan komme ut på den andre siden med større innsikt og kompetanse på seg selv og andre, og hva de ønsker videre livet.

Se også:
https://psychcentral.com/lib/9-myths-and-facts-about-therapy/